Historie

Kirken har eksisteret som frikirke i Randers i over 125 år. Siden 1974 under navnet Den Evangeliske Frikirke. Kirken er stiftet i 1888 – som en del af Det Danske Missionsforbund. Et forbund af frie menigheder ud over landet – dog knyttet sammen af en fælles lære og tro.

Randers menighed kom med i forbundet fra første begyndelse, og har således oprindeligt været en af de ældste menigheder i Missionsforbundet. Menigheden blev til i forbindelse med en møderække i Randers i 1887 på traktørstedet, “Elysium”. På møderne talte to kvindelige evangelister, Cathrine Juell og Hilda Søderberg, fra Sverige. Der var flere, som blev omvendt, og allerede et halvt år efter blev menigheden stiftet.

Der blev indrettet en stor mødesal på “Volden” – det var Vestervold – måske i Jernbanegade. Siden har der været skiftende adresser, bl.a. Rosenørnsgade 12, som desværre blev sprængt i luften under 2. Verdenskrig. Noget senere efter krigen holdt menigheden til i den såkaldte “Spejderborg” i Nørrestræde – nabo til bryggeriet Thor. Her havde menigheden et omfattende børne- og spejderarbejde. I december 1956 indviede man nye lokaler i Niels Ebbesensgade 1, og her holdt menigheden til indtil 1975, da kirken på Vennelystvej blev indviet. Huset i Niels Ebbesensgade blev overtaget af Luthersk Missionsforening, som i dag lægger lokaler til LM’s Frimenighed.

I 2012 havde kirken på Vennelystvej 33 længe været for lille til børnearbejdet og især ungdomsarbejdet Skywalk, som måtte holde til i andre lokaler på Niels Ebbesensgade 7b. Derfor blev det besluttet at sælge grunden, hvor der i dag står en Rema 1000. Menigheden lejede sig ind i bilhuset Nellemann på Hospitalsgade 10 frem til nytåret 2013-14 og herefter på Kongens Ege, det tidligere Scandic Hotel frem til maj 2015. I dag finder du Frikirken på Niels Brocks Gade 1, der tidligere har været paskontor og fitnesscenter.